Merino wollen sokken

Merino wollen sokken van Merinoos

Merino wollen sokken koop je natuurlijk bij Merinoos.

Wat is merino wol?

Merino wol is hele fijne, maar stevige wol. Een type wol afkomstig van merinoschapen. Merinoschapen leven met name in Australië en Nieuw Zeeland en worden speciaal voor hun wol gehouden. Ze leven op hoogvlakten en grote open ruimtes en worden geschoren voor hun wol. Daarom is de merino wol die wij gebruiken duurzaam geproduceerd. Op onze pagina over Merino wol leggen we hier nog veel meer over uit.

Waarom merino wollen sokken?

Maar waarom zou je sokken van merino wol willen?

  1. Warmte: Merinowol staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor merino wollen sokken je voeten warm houden in koude omstandigheden.
  1. Ademend: Merinowol is van nature ademend, wat betekent dat het vocht van je huid kan afvoeren, waardoor je voeten droog blijven. Dit is handig om te voorkomen dat je voeten klam worden, vooral tijdens fysieke activiteiten.
  1. Geurpreventie: Merinowol heeft van nature antibacteriële eigenschappen, waardoor het de groei van geur veroorzakende bacteriën vermindert. Dit helpt om de sokken langer fris te houden, zelfs na herhaald dragen.
  1. Zachtheid: Merinowol is zachter dan traditionele wol, waardoor merino wollen sokken comfortabeler zijn om te dragen, zelfs voor mensen met een gevoelige huid.
  1. Duurzaamheid: Merinowol is over het algemeen duurzaam en slijtvast, wat betekent dat merino wollen sokken over het algemeen langer meegaan dan sokken gemaakt van andere materialen.
  1. Temperatuurregulatie: Merinowol past zich aan de temperatuur van je lichaam aan, wat betekent dat het je voeten koel kan houden in warmere omstandigheden en warm in koudere omstandigheden.

Merino wollen sokken zijn ideaal voor buitensporten, wandelen, skiën, of gewoon voor dagelijks gebruik in alle seizoenen.

Kijk in de Winkel voor onze mooie merino sokken met wel 75% merino wol.

1 gedachte over “Merino wollen sokken”

  1. Pingback: Dunne wollen sokken – Merinoos | Wol hoeft niet saai te zijn!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven