Merino wol

Merinoschapen zijn een specifiek ras van schapen dat bekend staat om de productie van hoogwaardige merino wol. Deze schapen hebben een lange geschiedenis en worden voornamelijk gefokt vanwege hun wol.

Merinoschapen hebben veel ruimte om vrij te bewegen en worden meestal twee keer per jaar geschoren. Merinowol is een van de weinige materialen die van nature 100% ecologisch is en daarom hoeft de stof niet zo vaak gewassen te worden als andere kledingmaterialen. Onze wol komt van duurzaam gehouden merinoschapen in Australië.

Merino wol is dus afkomstig van het merinoschaap en is zacht, huidvriendelijk en duurzaam. 

Merino wol heeft fijnere vezels in vergelijking met traditionele wol, waardoor het zachter aanvoelt op de huid. Het irriteert de huid minder en veroorzaakt geen jeuk, zoals sommige andere soorten wol dat wel kunnen doen.

De vezels zijn van nature ademend en vochtabsorberend, waardoor ze overtollig vocht van de huid afvoeren en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Dit maakt merino wol comfortabel om te dragen in zowel warme als koude omstandigheden.

Merino wol is duurzaam en gaat lang mee. De vezels zijn sterk en veerkrachtig, waardoor ze bestand zijn tegen slijtage en pilling. Het is ook van nature vuilafstotend, wat betekent dat het minder vaak gewassen hoeft te worden in vergelijking met andere materialen.

Scroll naar boven